Of je nou net bevallen bent, ziek thuis zit of een mega hectische week hebt. Soms is het fijn om in zulke tijden even ontlast te worden, bijvoorbeeld met het bereiden van verse warme maaltijden voor het gezin. Alleen om hulp vragen daarin doen we niet zo snel.

“Mensen appten regelmatig of ze iets konden doen, maar dan is het best lastig om te zeggen dat je ontzettend graag een pan soep zou willen, alleen dan zonder bezoek van een uur”

Een Rondje Koken

Charlotte bedacht daarop Rondje Koken. Met Rondje Koken krijgt iemand die wat hulp goed kan gebruiken, elke dag een vers bereide maaltijd, met liefde gemaakt én op de stoep gezet door vrienden, buren of familie. Het idee voor Rondje Koken ontstond toen het dochtertje van Charlotte na haar geboorte wat opstartproblemen had en langer in het ziekenhuis moest blijven.  “Mensen appten regelmatig of ze iets konden doen, maar dan is het best lastig om te zeggen dat je ontzettend graag een pan soep zou willen, alleen dan zonder bezoek van een uur”,  vertelt Charlotte. “Je bent zo blij met alle hulp, maar op die momenten kan je niet veertig keer jouw verhaal doen over hoe het nu met je gaat.” 

Hoe werkt Rondje Koken?

Iemand uit de omgeving van die pas bevallen, pas verhuisde of verbouwende vriendin of familie zet een kalender op via de website. Van die kalender wordt een link gestuurd naar andere vrienden en familieleden die mee willen doen en kan iedereen vervolgens een dag opgeven dat ze eten komen brengen. Ook is zichtbaar wát iemand maakt, zodat de ontvanger niet zeven dagen achter elkaar pasta bolognese krijgt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rondje Koken (@rondjekoken)

 

Hulp accepteren

Met Rondje Koken wilt Charlotte de drempel verlagen om hulp te accepteren, en dat wanneer iemand om hulp vraagt, dat diegene dat dan ook echt krijgt.

In welke periode kan/had jij wel een Rondje Koken (kunnen) gebruiken?

Website | + berichten

Reacties gesloten.