Op zoek naar een boek over het combineren van werk met het moederschap? We hebben 4 boeken voor je die je op je leeslijst kunt zetten!

Mom You Can

boek mom you canWerken naast het moederschap kan soms pittig zijn, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Omdat Elsbeth Teeling, die je vast wel kent van haar platform ‘De club van relaxte moeders’, las veelal negatieve berichten rondom het moederschap en werk en vond het daarom tijd om te laten zien dat het wél mogelijk is om zowel in werk en moederschap gelukkig te zijn en dat het je zelfs veel kan brengen. “Het beste wat je carrière kan overkomen is kinderen krijgen”, zegt Elsbeth dan ook. Voor haar boek interviewde ze verschillende werkende moeders en verdiepte zich in onderzoek en psychologie. Hiermee ontdekte ze 9 succesfactoren voor een goede balans tussen werk en moederschap, die ze offcourse deelt in Mom You Can.

 

Spuug op je blouse

Boek spuug op je blouseAls bedrijfsdoula en Birthlight yogadocente, hoorde Ina Heijnen wekelijks verhalen van werkende zwangere vrouwen en moeders. Van sommige verhalen viel haar mond open van verbazing. In deze verhalen hadden de meeste vrouwen één ding met elkaar in gemeen: ze hadden het gevoel alleen te zijn in hun ervaring. En daar wilde Ina met haar boek Spuug op je blouse verandering in brengen. In dit boek vind je ervaringsverhalen (ook positieve!) en komen 17 experts aan het woord; van bedrijfsarts tot lactatiekundige. Het boek is zowel voor zwangere vrouwen als jonge moeders die in loondienst werken een must-read!

 

Lees ook: Ina Heijnen over haar boek ‘Spuug op je Blouse’ 

 

WIN-WIN werk en gezin

Emmeliek Boost is moeder van vier, pedagoog en GZ-psycholoog. Zij startte met het platform deBoek win win werk en gezin Working Parents Desk, om te laten zien dat werk en kinderen goed samen kunnen gaan. In 2019 schreef ze het boek WIN-WIN werk en gezin, met praktische tips én inspiratie om van werk en ouderschap een win-win situatie van te maken. Het is niet alleen een boek voor moeders, maar ook voor vaders én managers.

 

How About Mom

boek how about momOok wel het eerlijke moederboek, waarin je dingen leest die niemand je vertelt en die zussen Anna en Frederieke Jacobs schreven. Hoewel het boek meer onderwerpen behandelt dan werk en moederschap, is het zeker de moeite waard om het te lezen als je moeder wordt. Na het lezen van How About Mom weet je kan verwachten en welke keuzes je hebt als mom te be, bijvoorbeeld betreft onderwerpen zoals omgaan met slaapgebrek en terug aan het werk gaan na je verlof.

 

 

Laat hieronder weten welke boeken we nog mogen toevoegen aan deze lijst. Welk boek vind jij echt een aanrader voor working moms (to be)?

Reacties gesloten.