Met maar liefst 32 Grammy’s op haar naam, is Queen B, oftewel Beyoncé, de nieuwe recordhouder van deze Awardceremonie.

Als Icoon en dé grote ster van Amerika, die een enorme ontwikkeling heeft meegemaakt in haar carrière, heeft uiteindelijk het moederschap haar de definitie gegeven van wat succesvol zijn inhoudt.

Hoewel het bij de Grammy’s vooral draait om hoe de sterren op de rode loper verschijnen en welke nominatie ze hebben, wordt de weg die een ster afgelegd heeft vergeten. Als je Beyoncé’s verhaal kent, dan snap je ook meteen waarom zij de nieuwe recordhouder van de Grammy Awards is, ze heeft veel moeten overwinnen en altijd enorm hard gewerkt.

Depressie

Wat niet algemeen bekend is, is dat toen Beyoncé bekend werd met de meidengroep Destiny’s child, die succesvol was in de jaren 1997 tot 2005, ze te maken kreeg met een depressie. Dit duurde enkele jaren en naar eigen zeggen kwam ze zo nu en dan haar kamer dagenlang niet uit en at ze weinig. Ze durfde er in die tijd niet openlijk over te spreken omdat ze toen net een Grammy hadden gewonnen en ze bang was dat men haar daardoor niet serieus zou nemen. Haar moeder zou haar uiteindelijk bovenop haar depressie hebben geholpen.

Vervolgens bracht Beyoncé in 2003 haar eerste solo album uit, Dangerously in love. Ze werd voor het eerst moeder in 2012 en in 2017 kreeg zij haar tweeling samen met Jay-Z. We kennen Beyoncé voornamelijk als grote ster, ze zingt, danst, heeft een tijdje geacteerd, ze regisseert (Homecoming, goed voor zes Emmy-nominaties) en is sinds 2016 CEO  van het modelabel Ivy Park. Als je haar vraagt naar haar succes, dan is haar antwoord dat de definitie van succes veranderd is nadat zij moeder werd.

Definitie van succes

Voordat ze haar dochter Blue Ivy kreeg, heeft Beyoncé een miskraam gehad. ‘Ik ging op zoek naar een diepere betekenis hoe het leven mij verschillende lessen leerde. Lessen waarvan ik eerst niet wist dat ik ze nodig had. Succes betekent nu dan ook iets heel anders voor mij. Alle pijn die ik heb meegemaakt, en al het verlies, zie ik nu als een gift.’ Haar miskraam heeft haar geleerd dat ze eerst voor zichzelf moest zorgen. ‘Voordat ik iemands moeder kon zijn, moest ik eerst een moeder voor mezelf zijn. Toen ik mijn dochter Blue kreeg, werden mijn doelen voor het leven anders. Ik werd een nieuw mens in mijn huwelijk en de drang om mijzelf opnieuw te vinden werd sterker. Nummer één zijn was niet langer meer mijn doel.’ Wat we van Beyoncé kunnen leren is dat ze zich op al die verschillende terreinen omringt met collega’s en vrienden die op dezelfde golflengte zitten.

En als je haar vraagt welke van haar titels ze het leukst vindt, voorzitter, wereldster – en bijnamen: Queen, Yoncé? Dan is haar antwoord: ’de mama zijn van Blue, Rumi en Sir.’ (bron: snelle vragenronde via instagram Beyoncé official).

Beyonce geeft vrouwen een stem

Waarom we Beyoncé nog meer als rolmodel zien is omdat zij andere vrouwen helpt om hen op leidinggevende posities binnen haar onderneming te zetten. In 2016 startte ze met Ivy Park, met als oogmerk de écht vrouw te kleden, de vrouw die sport, die danst en die de kinderen naar school brengt in sportkleding.

Voor Beyoncé is het altijd belangrijk geweest om vrouwen aan te nemen. ‘Ik geloof in het geven van een stem aan mensen die niet altijd gehoord worden. Een van de eerste presidenten van mijn bedrijf was een vrouw. Mijn huidige GM, hoofd productie, hoofd PR en andere leiders zijn vrouwen. Ik huur vrouwen niet in om symbolische stemmen in het bedrijf te zijn, maar om te leiden. Ik geloof dat vrouwen evenwichtiger zijn en met mededogen meedenken bij het beslissen wat het beste is voor het bedrijf. Ze zien het grote geheel zonder persoonlijke agenda’s. De meeste vrouwen zijn loyaal en zetten zich voor 100 procent in’

Bron: Elle Amerika interview Beyoncé – Ivy Park

Reacties gesloten.