De toekomst van werk & ouderschap begint hier..

Work It Mama is in 2022 opgericht door Sara en Joyce. Onze missie? De positie van werkende vrouwen met gezin(swens) te versterken. Of je nu onderneemt, in loondienst werkt en ongeacht jouw gezinssamenstelling: jij verdient gelijke kansen in werk én ouderschap! Daarbij is ons uitgangspunt dat het zorgen voor onze volgende generatie op waarde wordt geschat, en hierdoor gelijkwaardig ouderschap en family friendly werkgevers de norm gaan worden.

Zo werken wij aan onze missie

✔ Met jou én werkgevers, kennis en ervaringen te delen

Verschillende rolmodellen het podium te bieden, voor (h)erkenning en inspiratie

✔  In gesprek te gaan met experts, zodat je altijd betrouwbare en waardevolle informatie krijgt

✔ Te bouwen aan een community, zodat we met elkaar kunnen verbinden én samen impact kunnen maken voor een generatie die werkt

Wist je dat 60 % van de vaders wil meer tijd doorbrengen met hun kinderen?

Hoewel 4 op de 10 werk en zorg idealiter gelijk verdelen, is dit voor minder dan 1 op de 10 ouders daadwerkelijk het geval.

Met de komst van kinderen verandert de economische positie van vooral vrouwen.9 op de 10 vaders met een partner waren economisch zelfstandig in 2021. Bij de samenwonende moeders was dat minder: 7 op de 10

Zo’n 670.000 werkende ouders met jonge kinderen hebben moeite met het combineren van werk en privé

Dit zijn Sara & Joyce!

Geïnspireerd door hun eigen ervaringen in het moederschap in combinatie met werk, begonnen ze beiden een Instagram-kanaal in 2021. Dit met het idee om vrouwen met werk en gezin te inspireren en (h)erkenning te geven. Via Instagram ontmoetten de twee elkaar voor het eerst online en bespraken hun ideeën voor een eerste event voor vrouwen met gezin en carrière. Niet alleen klikte het enorm goed tussen Joyce en Sara, maar ze bleken ook dezelfde vurige missie te delen. Daarom besloten ze in 2022 volledig samen verder te gaan onder Work It Mama en werd het allereerste event ‘Be Great at Both’ een feit.

BGAB 2022-144