In mijn laatste blog deelde ik dat toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, net een nieuwe baan had. En omdat ik een hormonale disbalans (PCOS) had was mijn cyclus nog niet volledig regelmatig. Van überhaupt geen cyclus, kwam mijn cyclus met voedings- en leefstijlaanpassingen weer op gang en had ik mijn hormonen weer in balans gekregen. Maar dat ik zó snel zwanger zou raken, had ik niet durven hopen.

Weinig voldoening

Tijdens mijn zwangerschap voelde ik me gelukkig supergoed en had ik eigenlijk geen kwaaltjes. Daarom was het voor mij geen probleem om mijn werk goed uit te voeren. Maar toch, hoe verder ik kwam in mijn zwangerschap, en hoe meer ik groeide in mijn nieuwe baan, hoe meer ik merkte dat deze baan me weinig voldoening gaf. Ik was verantwoordelijk voor productverzekeringen, maar ik vond het eigenlijk veel interessanter hoe mijn lichaam zich had hersteld de laatste tijd. Van geen cyclus, naar een cyclus die weer terugkwam en steeds regelmatiger werd, naar een zwangerschap!

Eerst zelf proberen

Vrouwen met PCOS en een kinderwens krijgen vaak een hormoonkuur voorgeschreven door de gynaecoloog waarmee een eisprong opgewekt wordt. Het is superfijn dat dit kan. Maar het pakt de oorzaak van de hormonale problemen niet aan. Toen ik de diagnose PCOS kreeg wilde ik eerst proberen om zelf de oorzaak aan te pakken met voedings- en leefstijlaanpassingen. Mocht dat niet lukken dan kon ik altijd nog met een hormoonkuur starten. Maar dat is uiteindelijk niet meer nodig geweest, want de aanpassingen hadden hun vruchten afgeworpen – letterlijk.

Orthomoleculaire opleiding

Hoe mooi is het zelfherstellend vermogen van je lichaam? En dat het vrouwenlichaam in staat is om een minimensje in zich te laten groeien? Daar verwonderde ik me zo over tijdens mijn zwangerschap en ik vond dat meer vrouwen dit moesten weten. 1 op de 8 vrouwen krijgt de diagnose PCOS en velen hebben geen idee dat ze ook echt zelf, met voeding en leefstijl, de oorzaak aan kunnen pakken! Daar heb je je hele leven profijt van. Toen ik 6 maanden zwanger was schreef ik me daarom in voor een orthomoleculaire opleiding die een half jaar later zou beginnen. En naarmate mijn zwangerschapsverlof dichterbij kwam voelde ik steeds sterker dat mijn toekomst niet bij het bedrijf lag waar ik werkte, maar dat ik zelf vrouwen met hormonale klachten wilde helpen. Hoe dat vorm moest krijgen wist ik nog niet.

Voor mezelf beginnen

In juni 2020 beviel ik met een geplande keizersnede (ze lag in stuit en wilde helaas niet draaien) van Amélie. Het herstel van de keizersnede vond ik pittig maar na twee tot drie weken kon ik de meeste dingen weer. En hoe fijn ik mijn verlof ook vond, het begon aan alle kanten te kriebelen om mijn missie uit te voeren. Ik had al een Instagramaccount aangemaakt en was aan een website aan het sleutelen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan ;). In goed overleg met mijn werkgever heb ik daarom besloten om na mijn zwangerschapsverlof niet meer terug te keren, maar echt volledig voor mijzelf te gaan beginnen als orthomoleculair hormooncoach.

Niet altijd makkelijk

Het opzetten van een bedrijf naast het volgen van een orthomoleculaire studie én een kleine baby was niet altijd makkelijk. Maar wat ben ik blij dat ik het toch gedaan heb! Ik haal nu zoveel voldoening uit wat ik doe. Het is zó fijn om vrouwen te kunnen helpen zich weer lekkerder in hun vel te voelen. Ook als er (nog) geen actieve kinderwens is. Ik begin iedere week weer happy aan een nieuwe week. Wel ben ik blij dat de studie inmiddels afgerond is, en dat mijn bedrijf Health Eve inmiddels écht staat, want eerlijk – die combi was echt behoorlijk pittig. Gelukkig hadden we regelmatig hulp van lieve opa’s en oma’s en kon Amélie 2 dagen in de week naar de crèche. Wel had (en heb) ik standaard op woensdag mijn mamadag. Dat had ik echt niet willen missen. Het opgroeien gaat zo snel!

Ben jij blij in je huidige job? En met hoe je het kunt combineren met het moederschap? Ik ben benieuwd. Laat het me hieronder weten in de comments!

Eveline van Scherpenzeel
Eveline van Scherpenzeel
BLOGGER | Website | + berichten

Eveline is 32 jaar, moeder van Amélie (2020) en maakte vlak na haar zwangerschapsverlof de overstap van het bedrijfsleven naar ondernemerschap. Als orthomoleculair hormooncoach én ervaringsdeskundige helpt zij nu zelf vrouwen met hormonale klachten zoals PCOS en een kinderwens. Op Work It Mama blogt zij over haar ervaringen in het bedrijfsleven maar ook over de combi moederschap, ondernemen en de balans tussen die twee.

Reacties gesloten.