Hey, powermama!

Ik ga eerlijk bekennen dat ik altijd bewust weinig deelde over het moederschap. Het was voor mij heel simpel: ik ben moeder en dat is de normaalste zaak van de wereld. Waarom zou ik er iets over vertellen. Gaandeweg ben ik in gaan zien dat het onderwerp ‘working mom’ gewoon heel leuk en interessant is. Ik ben altijd benieuwd naar hoe andere werkende moeders het doen en wat hun drijfveren zijn. Opvoeden is prachtig, maar ook een flinke verantwoordelijkheid, het kan soms best pittig zijn en dat maakt het met een baan of onderneming erbij extra uitdagend. Om die reden is een platform gericht op deze doelgroep juist heel mooi. Ervaringen uitwisselen, elkaar motiveren en supporten!

Ik krijg regelmatig de vraag: ‘Hoe doe je dat dan in vredesnaam?’

Perfectie bestaat niet
Zelf heb ik naast een baan in loondienst ook een onderneming. Ik krijg regelmatig de vraag: ‘Hoe doe je dat dan in vredesnaam?’ Naast een hele behulpzame en lieve man is het ook de energie die ik haal uit werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit kan prima samen met het moederschap. Ik heb 2 kids van 11 en 8 jaar oud en ik deel mijn tijd zo goed mogelijk in. Dit gaat echt niet altijd zoals ik dat wil, but that’s life. Streven naar de perfecte mama, partner, werknemer, ondernemer zijn is echt onnodig veel druk op mezelf leggen. Perfectie bestaat immers niet. We doen wat we kunnen en waar we ons goed bij voelen. Moederinstinct ;-). Dit gaat gepaard met het gevoel hebben dat je alles onder controle hebt en soms als het ware een in 1000 stukjes kapot gevallen porseleinen schaal aan elkaar probeert te lijmen. Om maar een voorbeeld te noemen: ik heb soms van die dagen dat ze muisstil zijn, ik mijn werk in alle rust kan doen, ze netjes hun gezonde maaltijden nuttigen en op tijd gaan slapen. Andere momenten zijn ze net Tom & Jerry, hoor ik om de 2 seconden ‘Mammaaaa ik snap deze som niet/ik heb honger/ik ben moe’, lijkt het alsof ik tegen een betonnen muur praat en is ze naar bed brengen net een aflevering van The Walking Dead. Pure horror.

De best beluisterde podcast is ‘Niet nadenken, gewoon doen.’ Met deze mindset heb ik de dromen en doelen die ik in mijn hoofd had, omgezet in concrete actie.

Gezegend voelen
Uiteindelijk is, als ik s ’avonds in bed lig, alles waar ik aan denk dat ik gezegend ben met 2 gezonde minimensjes en ik de mogelijkheid heb om dingen te doen waar ik gelukkig van word. Dit gun ik iedereen en daarom ben ik ruim een jaar geleden begonnen met het maken van podcasts over mindset en persoonlijke ontwikkeling. Niet specifiek gericht op moeders, maar voor eenieder die dit interessant vindt. De best beluisterde podcast is ‘Niet nadenken, gewoon doen.’ Met deze mindset heb ik de dromen en doelen die ik in mijn hoofd had, omgezet in concrete actie.

Gewoon doen
Denk jij al heel lang aan bijvoorbeeld het beginnen van een blog, het starten van een onderneming, het schrijven van een boek, het vinden van een (nieuwe) baan of welke doelen of ambities dan ook? Laat je niet weerhouden. Niet door jouw omgeving, niet door jouw eigen belemmerende gedachtes en niet door het moederschap. You can do it all!

Liefs Dounia!

 

Dounia Maakor over moederschap werk ondernemen loondienst
Dounia Maakor
Website | + berichten

Dounia is moeder van twee, corporate recruiter & employer branding specialist én founder van Neshh Agency.  Ze schreef het veelgelezen e-book  ‘Unbiased Recruitment – De strijd tussen robot en mens’ en was in 2020 één van de 5 winnaars van de bekende VIVA400. Zij won de award, in de categorie Tech & Innovatie, onder andere vanwege haar openlijke strijd tegen arbeidsmarktdiscriminatie.

Reacties gesloten.