Eenmaal mijn middelbareschooldiploma op zak, wist ik direct dat ik in de zorg wilde gaan werken. Dus koos ik voor een zorggerelateerde mbo-studie. Iets voor een ander betekenen en een ander helpen, dat was wat ik echt wilde, het is mijn passie! Alleen liep mijn leven totaal anders dan verwacht. 

Ik ging feesten alsof mijn leven er vanaf hing

De ziekte MS 

Tien jaar geleden is er bij mij MS vastgesteld. Mijn wereld stond op dat moment totaal op z’n kop.  Ik ging feesten alsof mijn leven er vanaf hing, maakte bepaalde keuzes – goede en slechte – en leefde van dag tot dag. In het begin dacht ik dat ik binnen ‘no time’ in een rolstoel zou komen, een kasplantje zou worden en m’n leven helemaal voorbij zou zijn. Ik neem mijzelf daarom gelukkig niets kwalijk dat ik zo leefde, maar de manier waarop ik leefde zorgde voor veel ziekenhuisbezoeken en –opnames; het verslechterde mijn ziekte. 

Rust vond ik eenmaal toen ik van Zwolle naar Friesland verhuisde. Daar leerde ik mijn grote liefde via Tinder kennen (ja, het kan echt!) en ervaarde ruimte om mijzelf opnieuw uit te vinden. Ik rondde mijn studie af met een stage bij een ontzettend leuke organisatie in de gehandicaptenzorg, in het Friese dorp waar ik woon. Gelukkig mocht ik na mijn stage blijven, bleef mijn MS stabiel en ervaarde ik zowel rust op het werk als thuis.  

Na een heel traject met de arbo-arts, besloot ik te stoppen met het werken in de zorg

Zwanger en stoppen met werk 

Ik raakte zwanger van onze dochter; ons geluk kon niet op! Zelfs mijn MS bleef stabiel. Maar naarmate ik dichterbij het laatste trimester kwam, werd het alsmaar zwaarder. Ik bleef volhouden. Onze dochter Lola werd geboren en na mijn zwangerschapsverlof, probeerde ik gewoon weer het werk op te pakken. Dit lukte alleen totaal niet. Niet alleen mijn ziekte, maar ook paniekaanvallen en lichamelijke stress namen de overhand. Ik was heel snel overprikkeld en vermoeid door mijn MS-klachten. Na een heel traject met de arbo-arts, besloot ik te stoppen met het werken in de zorg en mij te focussen op mijn gezin én herstel. Door de diagnose jaren geleden, was ik al afgekeurd. Om die reden heb ik de zekerheid van een uitkering. Deze keuze alleen al zorgde daarom voor minder stress en stukje bij beetje werd ik steeds meer de oude Sanne. 

Bakken, bakken en nog eens bakken  

Tijdens deze persoonlijke reis ging ik op zoek naar een hobby. Iets wat mij bezig zou houden en waar ik plezier in zou kunnen hebben. Wat mijn hobby werd? Bakken. Ik ging echt heel veel bakken en vooral wanneer Lola sliep, stond ik het liefst in de keuken. Taarten, cupcakes, chocolade treats en andere sweets, ik bakte van alles. Eerst voor thuis en toen voor vrienden en familie. Dit breidde zich steeds meer uit. En zo werd het bakken ineens meer dan een hobby. In november 2020 schreef ik mijn bedrijf in bij de kvk: De Zoete Snoet.  

En wat vind ik het ondernemen fijn. Ik kan zelf beslissen hoeveel ik doe, hoeveel bestellingen ik aanneem en bepaal mijn eigen werktijden. Natuurlijk gaat dit bij mij niet zonder slag of stoot door mijn ziekte en het moederschap. Daarnaast ben ik ook nog eens 31 weken zwanger van ons tweede kindje en probeer ik de balans te vinden die ik nu nodig heb. De komende tijd neem ik jullie mee in deze reis! 

Zijn er dingen waar je benieuwd naar bent? Laat het dan hieronder in een reactie weten en dan neem ik het mee in mijn volgende blog! 

Enjoy your day,
Xoxo Sanne  

  

Sanne Sieben Zoete Snoet
Sanne Sieben
+ berichten

Sanne (31), is vrouw van Gianni, die zij via Tinder ontmoette, moeder van Lola en zwanger van baby nummer 2. Ongeveer 10 jaar geleden kreeg zij de diagnose MS. Haar wereld stond toen op z'n kop.  Na een heftige periode verruilde ze Zwolle in voor Friesland , vond daar haar rust en werd toen zwanger van Lola. Waar haar zwangerschap nog zorgde voor minder klachten, werd dat na de zwangerschap juist weer erger. Na haar zwangerschap moest ze dan ook noodgedwongen stoppen met haar werk als locatie-assistent in de gehandicaptenzorg. Ze liet het er niet bij zitten en zette haar passie om in een succesvol bedrijf: De Zoete Snoet. Op Work It Mama deelt zij haar ervaringen met het moederschap in combinatie met het runnen van een bedrijf én de ziekte MS.

Reacties gesloten.