Vroeger bleef mama thuis, zodra er kinderen waren. Papa zorgde dat er brood op de plank kwam en mama nam het huishouden en de opvoeding voor haar rekening. Tegenwoordig zie je dit vaak anders. Niet alleen vanwege financiële redenen, maar ook omdat veel moeders graag willen werken. Dit maakt het moederschap soms extra zwaar, maar tegelijkertijd kan dit ook fijner zijn dan thuisblijven. Voor mij is dat in ieder geval wel zo. Ik ben oprecht een betere moeder omdat ik werk!

Hele dag thuis, niets voor mij
Ik moet er niet aan denken om de hele dag alleen maar thuis te zijn, met de kinderen. Ik vind het heel leuk om samen te spelen, samen te eten en samen op pad te gaan. Maar ik heb ook andere behoeftes. Ik wil graag intellectueel uitgedaagd worden, ik wil kunnen sporten en ik wil onder volwassenen kunnen zijn zonder dat daar kinderen rondlopen. Kortom: ik wil ook een eigen leven hebben.

Behoeftes voldoende aandacht geven
Ik denk dat heel veel moeders dit gevoel wel kennen. Een juiste balans in je leven, maakt je een veel gelukkiger mens. Ik wissel graag mijn werk af met het zorgen voor mijn kinderen. Nu we veel thuis moeten werken, werk ik dan ook vaak in de vroege ochtend. Zo heb ik al wat uurtjes aan mijn behoefte om te groeien en te ontwikkelen gewerkt. Als ik dan om 9 uur de zorg voor de kinderen overneem van mijn vriend, voel ik rust en heb ik alle aandacht voor de kinderen.

Zorgen voor voldoende energie
Sporten en bewegen is voor mij een manier om mezelf fit te houden, voldoend energie te hebben om het moederschap te blijven combineren met mijn vele werkuren en om focus te krijgen voor mijn werk. Zo ben ik productiever tijdens mijn werkuren en heb ik daarna nog voldoende energie om de kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben.

Je beste zelf, de beste mama
Ik ben ervan overtuigd dat alle moeders de beste mama voor hun kinderen zijn, als ze ervoor durven te kiezen om zichzelf tot een topprioriteit te maken. Ben jij de beste versie van jezelf, dan ben je ook de beste mama voor je kinderen.

Hoe wordt je de beste versie van jezelf? Mijn tips:

  • Zorg dat je lichamelijke en mentaal fit bent, door goed voor jezelf te zorgen. Beweeg voldoende, eet gezond, slaap voldoende en zorg op tijd voor echte ontspanning en me-time.
  • Weet wat jouw behoeftes zijn. Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten? Je werk is daarbij bijvoorbeeld belangrijk om te blijven groeien en ontwikkelen. Wil je meer weten over de verschillende behoeftes? Lees dan dit artikel: Mama in Balans
  • Werk aan een groei-mindset. Stel jezelf ontwikkelingsgerichte doelen en maak dagelijks kleine stapjes naar je einddoel. Geniet ondertussen van het proces, door regelmatig terug te kijken naar waar je vandaan komt en je te focussen op de mooie momenten. Ik deel wekelijks mijn mooie Best9Moments op Instagram, je kunt ze vinden onder #best9moments.

Hanny Evers van Best9moms
Hanny Evers
Website | + berichten

Hanny is moeder van 2 jongens (2 en 5 jaar) en coacht moeders naar de beste versie van zichzelf. Zo kunnen zij alle ambities die ze hebben waarmaken. Hanny is gecertificeerd PowerMama coach, met specialisatie in pre- en postnatale training.

Plaats een reactie