Column

Sara: ‘Hoe doen andere werkende moeders dit toch?!

‘Hoe doe je dat toch, werken in combinatie met een gezin?’ Een vraag die ik vaak gesteld krijg, net als vele andere moeders die een baan en/of bedrijf hebben. Maar ook ík stel die vraag vaak aan andere werkende moeders, want heel soms heb ik van die dagen dat het helemaal in de soep loopt en dat ik denk: ‘hoe doen andere moeders dit toch in godsnaam!?’

Ik vergeet nooit meer de keer dat ik huilend bij de receptie stond op mijn werk. En geloof mij, zo makkelijk krijg je mij niet aan het huilen. Oké, heel eerlijk: wel makkelijker sinds ik moeder ben. Enfin, dit was een dag dat ik mijzelf vanuit mijn tenen afvroeg hoe dagen bij andere werkende moeders eruit zien en of ik de enige ben die soms erbij loopt als kip zonder kop.

De opvang van mijn zoontje zit bij mij werk. Elke ochtend maak ik mijzelf en mijn zoontje klaar, pak onze tassen in om vervolgens samen te vertrekken richting mijn werk. Ik zet hem af, loop terug naar de auto, parkeer de auto een stuk verder op zodat het mij geen geld kost en loop zo’n 10 minuten terug richting het kantoor. Wanneer mijn werkdag erop zit haal ik de auto, rijd ik terug om mijn zoontje te halen en rijden we samen naar huis.

Alleen die ene dag liep het helemaal in de soep: einde werkdag stond ik huilend bij de receptie. Autosleutel kwijt en het was tijd om de kleine op te halen. Ik haalde hem toen maar op, maakte de geweldige keuze om met hem in de regen richting de auto te lopen, terwijl we wachtten op mijn man met de reservesleutel. En daar stond ik dan met mijn chaotische brein en mijn zoontje onder een boom te schuilen. Het regende knetterhard. ‘Welke moeder raakt nou de autosleutel kwijt en staat vervolgens met haar kind in de regen’, dacht ik bij mijzelf. ‘Hoe doen andere moeders dit toch? Wat een verschrikkelijke moeder ben ik toch’. Ik keek mijn zoontje schuldig aan en had tranen in mijn ogen. Deze dag mocht van mij snel voorbij zijn. Mijn zoontje leek niets door te hebben van mijn verschrikkelijke dag. Hij strekte zijn hand uit, liet de regendruppels erop vallen en begon te schaterlachen. Hij leek de tijd van zijn leven te hebben.

COLUMNIST | + berichten

Sara (33) is founder van Work It Mama en woont samen met haar man en zoontje (april 2019) in Rotterdam. Daarnaast werkt zij 4 dagen per week als adviseur arbeidsmarkcommunicatie bij een zorgorganisatie en probeert zij ook nog tijd te vinden voor haarzelf, haar sociale leven én familie. Maandelijks schrijft ze over haar ervaringen in het combineren van alles wat hier boven staat. Oh, en de meeste mensen die haar kennen, noemen haar Saar!

Plaats een reactie