Op vakantie met vriendinnen, zonder de kinderen. Wat levert het op en welke tips hebben we?

Vorig weekend stapte ik met vier vriendinnen het vliegtuig in, op weg naar Ibiza!! Voor vier dagen gingen we naar hét eiland waar feesten en relaxen samengaan. We verzamelden 4 tips om zo’n lang weekend voor jezelf en het gezin te laten slagen. Gun jezelf zo’n lang weekend weg want je laadt er echt van op. Vier dagen weg voelde als een week vrij.

1. Het thuisfront

Voordat je gaat genieten van een welverdiende mini vakantie, kun je twee dingen doen.
Eén: tot in het perfectionisme het thuisfront goed voorbereid achterlaten, denk aan wasjes draaien, boodschappen in huis halen en eventueel koken, oppas regelen waar nodig. Ga bij jezelf na, wat vind je fijn om écht gedaan te hebben en wat kun je prima laten. Je gezin redt het ook echt prima zonder jouw aanwezigheid, die paar dagen. Dat is dus punt twee: let it go. Overleg alleen even met je partner wat hij fijn vindt dat vooraf geregeld wordt. Tip: regel kleine cadeautjes of briefjes met lieve woordjes voor je kindjes. Zo kunnen ze aftellen totdat je terugkomt en beginnen ze de dag met een leuke verrassing.

2. De planning

Maak één of twee vriendinnen verantwoordelijk voor de planning van je mini vakantie. Het is zo lekker als je alleen maar rekening hoeft te houden met waar je gaat lunchen of dineren en hoe laat je er moet zijn zodat je de tijd verder  volledig los kunt laten. Bij ons nam één vriendin hierin het voortouw omdat ze er al eerder was geweest en wist waar we moesten zijn. De anderen regelden voornamelijk de praktische zaken zoals accommodatie boeken en auto huren. En ohja, ruimte voor spontane dingen overlaten is ook écht een must. Zo liepen wij ’s morgensvroeg, met alleen een handdoekje om, naar zee om een frisse duik te nemen om wakker te worden. Tip: ben je nog niet eerder op de bestemming geweest, vraag dan vooral in je omgeving na waar je naartoe moet om goed te lunchen of dineren. Dit vooraf gereserveerd te hebben geeft je op je mini vakantie ruimte om te ontspannen. Je moet dan echt helemaal niks, behalve op tijd aanschuiven.

3. Meenemen

Waar je voor jezelf nogal eens iets vergeet in te pakken en het voor de kinderen op de één of andere manier altijd uitstekend geregeld hebt op vakanties. Is je checklijstje voor deze mini vakantie een stuk makkelijker. En nee, je vergeet echt niks. Denk vooral aan leesvoer en een kleine handtas waar je telefoon in past. Het enige wat je deze dagen gaat doen is namelijk relaxen, eten, drinken en kletsen. Meer heb je dus niet nodig. De grote (luier)tassen maken plaats voor strandtassen met daarin tijdschriften en boeken die je ongestoord uit kunt lezen. Tip: vergeet ook je zonnebrand niet. Dat insmeren van de kinderen zit altijd wel goed, onszelf vergeten we soms wel eens volledig in te smeren, toch? Júist deze vakantie extra belangrijk om jezelf helemaal en goed in te smeren, lees; alle tijd om uren in de zon te bakken. Het gaat dus hard. Heel hard.

4. Doe vooral waar je zelf zin in hebt

Het was echt heerlijk om tijd voor onszelf te hebben. Even geen ge-mama. Even uit die moederrol of welke rol dan ook.  Wij waren op Ibiza, dat is natuurlijk hét eiland van de giga feesten. In onze omgeving werd dan ook vaak gevraagd welk feestje we zouden meepakken? Het fijne aan je mini vakantie is dat je precies datgene kunt doen waar JIJ zin in hebt. Wij hebben er bewust voor gekozen vooraf geen feestje te plannen en op het eiland te zien waar we zin in hadden. Zo hebben we iedere avond genoten van het uiteten gaan en hadden we allemaal behoeften aan heerlijke lange nachten maken, waardoor een feestje meepakken geskipt werd. AND WE LOVED IT. Niets moet, alles kan. Tip: ga met vriendinnen die net zo positief gestemd zijn als jij. Alles gaat dan zo vanzelf. We zijn ook één moment samen gaan sporten (kickboksen) waarbij we getriggerd werden om na te denken over wat laten we voortaan achter ons en waar willen we naartoe. Het levert je hele mooie gesprekken op.

Het was voor ons allemaal echt de manier om bij te tanken. Om te genieten. Als vriendinnen kwamen we nog dichter bij elkaar. Het is fijn om herkenning te zien en allerlei topics tot in de late uurtjes met elkaar te bespreken.

Voor ons was vier dagen weg perfect. Het was lang genoeg om te ontspannen en kort genoeg om geen heimwee te krijgen. We hebben enorm genoten van het uitzicht, het lekkere eten, onze eigen tijd en doen waar we zin in hadden. Om vervolgens met een voldaan gevoel weer richting onze kroost thuis te vliegen.

Aanraders voor in Ibiza

Hierbij nog wat tips die we delen van de tentjes waar wij zijn geweest en we absoluut aanraden:

Plaats een reactie