Wie zegt dat vrouwen die werk en gezin combineren, geen goede leiders kunnen zijn, hebben het bij het verkeerde eind. Alsof je moet kiezen tussen moeder zijn of het bekleden van een managementfunctie om serieus genomen te worden. Ik kan er een boek over schrijven: alle vragen die je als moeder (to be) krijgt als je binnen een resultaatgerichte omgeving werkt. Om er zomaar twee te noemen: ‘jij gaat toch straks ook niet tijdens een belangrijke meeting naar huis als de kinderopvang belt?’ of  ‘jij gaat toch wel in dat hok zitten om te kolven? 

Het is een uitdaging om jezelf als vrouw zijnde staande te houden, wanneer jouw loyaliteit, competenties en beschikbaarheid door jouw werkgever worden gekoppeld aan het moederschap. Ook al wordt vaak genoeg gepretendeerd dat dit niet meer aan de orde van de dag is, toch heersen er plenty vooroordelen binnen de dynamiek van leiderschap en moederschapVrouwen worden nog steeds in de verzorgende rol gedwongen en geacht zich dienstbaar en zorgzaam op te stellen, terwijl mannen de rol van manager en leider makkelijker toegewezen krijgen.  

Regelmatig krijg ik te horen dat ze ‘liever geen vrouw in een operationele managementfunctie willen’, omdat er toch altijd een kans in zit dat ze zwanger wordt

Leiderschapskwaliteiten dankzij het moederschap 

Dat het idee heerst dat vrouwen niet geschikt zouden zijn om te leiden, ervaar ik zelf tijdens werving- & selectieprocedures van sleutelposities bij mijn opdrachtgevers. Regelmatig krijg ik te horen dat ze ‘liever geen vrouw in een operationele managementfunctie willen’ omdat er toch altijd een kans in zit dat ze zwanger wordt. 

 Klinkklare onzin natuurlijk, want iedereen die de competenties van werkende moeders onder een vergrootglas legt, leert al snel dat deze groep juist beschikt over de gevraagde managementvaardigheden. Leg ze maar eens langs de lat van het managen van de activiteiten van de kinderen, het huishouden, het onderhouden van relaties en een carrière.  

Leiderschapstips voor vrouwen met gezin

Maar hoe zorg je er nu voor dat je het leiderschap in jouw carrière kunt upgraden en een waardige plek kunt geven naast het moederschap? Ik geef je 5 tips: 

1. Stop met valse bescheidenheid

Maak jezelf niet kleiner dan je bent en vraag gewoon om promotie met bijbehorend salaris als je er hard voor hebt gewerkt. Erken jouw kwaliteiten en resultaten en wees hier trots op. Het is oké om dit uit te spreken en het geeft je zelfvertrouwen! Weet dat mannen zich vaak ‘door een deal heen bluffen’. Spreek je dus uit over jouw prestaties en hou het niet voor je, omdat je jezelf niet ‘op de borst wilt kloppen’. Een brutaal mens heeft de halve wereld! 

2. Leer het spel te spelen

Als je in een resultaatgerichte omgeving de stap naar een managementpositie wilt maken, wordt er als vrouw zijnde altijd iets extra’s van je gevraagd. Leer het spel te spelen zodat jij jezelf beter kunt profileren en kunt omgaan met macht in het politieke krachtenveld. Hierdoor kom je minder met je mond vol tanden te staan en ben je sneller in staat om een inhoudelijke reactie te geven waardoor je direct de norm gelijk trekt. 

3. Zorg voor mentoren in je netwerk

Vergroot jouw netwerk met mentoren. Of je een starter bent of een aantal jaren werkervaring hebt: mentoren die het pad voor jou vooruit hebben gelopen kunnen jouw carrière een push geven. Stap van de overtuiging af dat je alleen het wiel moet uitvinden en onderzoek wie er bereid is jou te mentoren. Het is geen schande om een mentor op te zoeken, vraag er gewoon om en hoogstwaarschijnlijk wordt daar door jouw werkgever positief op gereageerd.  

4. Zet jouw feminiene & masculiene competenties in

Vrouwen hechten in de regel meer waarde aan sociale veiligheid, wat ons veel oplevert maar tegelijkertijd ook onzeker kan maken. In een omgeving waarin masculien gedrag (competitie, ambitie en assertiviteit) wordt vertoond, kunnen vrouwen zich door dergelijk gedrag sneller op de achtergrond laten plaatsen. Ga deze competenties trainen en combineer ze met jouw feminiene competenties. Het is een kracht als je in staat bent beiden effectief in te zetten om jouw doelstelling te behalen. Zakelijk flirten helpt hierbij! 

5. Wees trots op jouw kroost en gezin

Last but not least, praat met trots over jouw gezin maar nog belangrijker – stel vragen aan jouw mannelijke collega’s over hun gezin of over hun passie – Verander de ongeschreven regel door niet alleen bezig te zijn met de inhoud en de targets, maar praat juist over de sociale aspecten. Hiermee verander jij de norm en creëer je juist ruimte voor het sociale aspect binnen een resultaatgerichte omgeving. Een man kan net zolang over zijn nieuwe auto praten als jij over jouw gezin, zoek de verbinding! 

– XOXO-  

Sandhya 

Met mijn expertartikelen wil ik je inspireren, empoweren en waarde toevoegen aan jouw leiderschap. Heb je nog vragen, stel ze gerust hieronder!

EXPERT | + berichten

Sandhya is moeder van een zoon en helpt ondernemers en CEO's al meer dan 20 jaar bij het opbouwen, structureren en reorganiseren van hun organisatie. Ze behoort tot de <1% geaccrediteerde coaches in Nederland. Als leiderschapscoach helpt ze hen met meer rust in hoofd maximaal te performen en met haar bedrijfskundige achtergrond helpt ze organisaties schaalbaar te groeien. Sandhya wil met haar expertise op dit platform bijdragen aan meer vrouwelijk empowerment - zeker als je mama bent. Haar volledig profiel vind je via het menu Experts - Ondernemerschap.

Plaats een reactie