Boss Moms – zo noem ik ze – de vrouwen die over de oerkracht beschikken om  kinderen te baren, op te voeden, vaak een relatie staande houden, het huishouden bestieren en alsof dat nog niet genoeg is daarnaast nog een bedrijf runnen. Hoe ze het doen? Ze doen het gewoon. Diepe buiging voor deze wezens! 

Zo de kop is eraf : Mijn ode aan de Boss Moms in het eerste expertartikel wat ik vanaf vandaag mag schrijven op dit prachtige platform. Soms met een scherp randje maar wel met de strategieën die ervoor gezorgd hebben dat ik vanaf 2015 twee succesvolle bedrijven heb opgericht en aan de vooravond sta om een derde bedrijf op te richten (met twee mannen notabene). So forgive me als ik soms wat ‘though’ uit de hoek kom zonder al teveel discoballen. 

Ik loop namelijk al 25 jaar naast mannen mee binnen corporate & MKB. Als consultant heb ik binnen meerdere organisaties verschillende strategieën gezien: de werkende die bedrijven laten opschalen en de niet werkende die voor bedrijfsstakingen en faillissementen zorgden.  

Een bedrijf van de grond opbouwen en opschalen is zo gemakkelijk nog niet. Dagelijks zie ik ZZP-ers struikelen en niet opschalen omdat ze niet over de werkende strategieën beschikken en zichzelf hierdoor over de kop werken, te weinig winst onderaan de streep overhouden – of een combinatie van beiden.

Een bedrijf succesvol runnen  

Vanuit bedrijfskundig perspectief zijn er meerdere bouwstenen die je kunt toepassen om jouw bedrijf succesvol te runnen. Een stevig fundament zet je echter neer met onderstaande bouwstenen: 

  • Leiderschap: het vermogen om jezelf leiding te geven zodat je met de juiste drive, mindset en discipline een effectieve groei kunt bewerkstelligen – zowel persoonlijk als zakelijk – 
  • Strategische keuzes maken: het vermogen om vanuit een strategisch perspectief naar jouw bedrijf en omgeving te kijken waarbij jij aan het dashboard zit om aan de knoppen te draaien – in plaats van de hele dag jezelf drie slagen in de rondte te rennen om alle ballen in de lucht te houden- 
  • Ondernemersvaardighedenbeschikken over de vaardigheden die uiteindelijk winst (in € € ) gaan opleveren. Hierbij kun je denken aan het zien van kansen waar anderen beperkingen zien, risico’s durven nemen, overtuigingskracht, doorzettingsvermogen en het allerbelangrijkste; het kunnen verkopen van je producten of diensten. Al heb jij nog zoveel vakkennis opgedaan – if you can’t sell honey, it’s better to pack your things and go home  Als sales in jouw allergiegebied zit heb je een groot probleem als ondernemer en is jouw bedrijf gedoemd om te mislukken.  

“Meer dan de helft van de startende ZZP-ers stopt binnen 5 jaar, per jaar stoppen bijna 200.000 ZZP-ers” – zipconomy, 11 december 2020

Het overgrote deel stopt vanwege het ontbreken aan klanten. Cruciaal dus om aan bovenstaande bouwstenen te werken en niet alleen aan één specifiek onderdeel (zoals bijvoorbeeld marketing wat ik in online-ondernemersland veel voorbij zie komen). Zorg dat je een gedegen fundament in je bedrijf neerzet met kloppende business- en verdienmodellen en daaromheen de marketing en sales bouwt.  

Stop met de mom-guilt

Ik ken het: de mom-guilt. Het gevoel dat aan je knaagt dat het beter is om te kiezen voor je kroost terwijl je op dat moment voor je bedrijf kiest. Het is je moederlijke intuïtie wat op dat moment opspeelt. Maak een strategische keuze en kies. Kies ervoor om de tijd op dat moment door te brengen met je kroost en daar dan vrede mee te hebben of kies voor je bedrijf zonder je er schuldig bij te voelen. Guilty doesn’t serve anybody en geeft je alleen maar stress. 

Je hebt geen bedrijfje maar een bedrijf

Taal is belangrijk. Als je altijd praat over een ‘bedrijfje’ dan resoneert dat met een mindset wat ‘verkleint’. Dat is de reden waarom ik altijd praat over bedrijf, of onderneming. Als je een groeiambitie hebt visualiseer dan dat je al het leven hebt waar je alles hebt gerealiseerd wat je wilt – ook je bedrijf.

Papers matter honey

Als je jouw bedrijf gaat opschalen en met grotere partijen wilt samenwerken (of klanten uit de offline wereld), zorg er dan voor dat je de benodigde papieren op orde hebt: een vakopleiding voor het vak wat je uitvoert, en/of certificeringen en keurmerken waar je aan moet voldoen om met partijen samen te kunnen werken. Kwalificaties onderscheiden je daarnaast ook van je concullega’s. 

“It’s a man’s world , but it would be nothing without a woman or a girl”

Natuurlijk wil ik niet dat het een man’s world is, net zoals velen van jullie. Gelukkig is de transitie met betrekking tot diversiteit en inclusie in gang gezet en gaat dit nog meer haar vruchten afwerpen.
In the meantime: Step Up Your Game Honey– It’s a game often being played by man and you have two choices:

1. play the game with them
2. stay sitting 
on the sideline

Leer het spel en speel het, juist als je een vrouw bent! 

Op 18 mei geef ik de workshop Master je onderhandelingsskills like a lady. In deze workshop ontdek je de strategieën & skills waardoor je nooit meer op een zijspoor wordt gezet en er als een lady in een mannenwereld met de mooiste deal vandoor gaat. Lees meer of schrijf je direct in voor de workshop!

EXPERT | + berichten

Sandhya is moeder van een zoon en helpt ondernemers en CEO's al meer dan 20 jaar bij het opbouwen, structureren en reorganiseren van hun organisatie. Ze behoort tot de <1% geaccrediteerde coaches in Nederland. Als leiderschapscoach helpt ze hen met meer rust in hoofd maximaal te performen en met haar bedrijfskundige achtergrond helpt ze organisaties schaalbaar te groeien. Sandhya wil met haar expertise op dit platform bijdragen aan meer vrouwelijk empowerment - zeker als je mama bent. Haar volledig profiel vind je via het menu Experts - Ondernemerschap.

Plaats een reactie