Expertartikel

Gebroken nachten en werken: 5 manieren om alsnog te groeien met je bedrijf

Wanneer je denkt dat jouw onderneming stagneert vanwege gebroken nachten, maar er een andere reden achter zit..

Oké, I get it, die gebroken nachten omdat je een huilend kind hebt of omdat je je zorgen maakt over jouw baan of bedrijf – ze breken je letterlijk op. Het structureel niet of minder slapen pleegt roofbouw op jouw lijf, jouw mentale gesteldheid en geeft je niet de titel van leukste moeder van het jaar omdat je hierdoor van tijd en wijle verandert in die b*%# die overgevoelig reageert of kortaf is. Kortom het huilen staat je nader dan het lachen. En toch is het de kunst als werkende moeder om balans te vinden. Yep, toch ook weer hier het toverwoord wat weinig mensen onder controle blijken te hebben.

5 essentiële strategieën om vooruit te komen ondanks de gebroken nachten

Hieronder voor jou lieve mama de 5 meest essentiële tips die lifechanging zijn voor de groei van jezelf én jouw onderneming als je ze leert te omarmen. Als ik naar mijn eigen leven kijk heeft het jaren geduurd om deze lifestrategies te leren, ze te begrijpen en ze toe te passen. Vandaag de dag draag ik mijn kennis en levenslessen over aan mijn klanten: vrouwen én mannen zodat ze hun onderneming naar de top helpen met als basis: een goed gezinsleven.

Even een disclaimer: ze helpen alleen als je dóórzet en je niet laat verleiden door jouw pleasegedrag.

1. Zet een stip op de horizon

Zet die freaking stip op de horizon: ja ook jij weet vaak wel ergens diep van binnen waar je naartoe wilt koersen. Maar het weten is één, het realiseren twee. Die stip zetten (of dat moodboard maken) dat lukt vaak wel maar daarna valt het vaak verdacht stil.

2. Maak de stip op de horizon levend

Maak die stip op de horizon ‘levend’ door er elke dag tijd aan te besteden. De vraag die mij het meeste wordt gesteld door mijn klanten is ‘maar HOE zorg ik ervoor dat ik die stip bereik?’. Door het elke dag levendig te houden en je niet te laten afleiden. Niet door het allerschattigste pruillipje van jouw kind of het verzoek van jouw partner om andere ‘belangrijke dingen’ te doen die niets te maken hebben met jouw stip op die horizon.

3. Geef interne saboteurs geen kans

Geef niet toe aan die interne saboteurs: je kent ze vast wel die stemmen die je influisteren dat je ‘het niet kunt’ of ‘wie jij bent om dat te willen’. Het zijn de stemmen in jouw hoofd die er vaak voor zorgen dat je stagneert.

4. Stop met pleasen

Word je bewust van jouw pleasegedrag en ga elke dag ‘turven’: Neem als experiment 3 dagen waarin je ‘turft’ hoe vaak je eigenlijk – anders dan dat je had gepland voor die dag – iets doet voor de ander omdat deze dit van je verwacht, omdat jij denkt dat diegene het van jou verwacht of dat je de ander een plezier wilt doen. Hoe meer je de ander pleast hoe minder snel je jouw eigen doelen haalt.

5. Heb zelfvertrouwen

Werk aan jouw zelfvertrouwen: om jouw onderneming te laten floreren is het essentieel dat je zelfvertrouwen hebt. Wellicht een dooddoener maar zonder zelfvertrouwen en léf blijft jouw onderneming vaak stagneren op hetzelfde niveau.

Oh ja, een ander alternatief is om te blijven denken dat je niet vooruit komt door die gebroken nachten. If you really want something you’ll find a way, if you don’t you’ll find an excuse even when you are a loving mom with kids.

Succes ermee en start 2022 goed door met bovenstaande aan de slag te gaan!

– XOXO-

Sandhya

Met mijn expertartikelen wil ik je inspireren, empoweren en waarde toevoegen aan jouw leiderschap. Heb je nog vragen, stel ze gerust hieronder!

EXPERT | + berichten

Sandhya is moeder van een zoon en helpt ondernemers en CEO's al meer dan 20 jaar bij het opbouwen, structureren en reorganiseren van hun organisatie. Ze behoort tot de <1% geaccrediteerde coaches in Nederland. Als leiderschapscoach helpt ze hen met meer rust in hoofd maximaal te performen en met haar bedrijfskundige achtergrond helpt ze organisaties schaalbaar te groeien. Sandhya wil met haar expertise op dit platform bijdragen aan meer vrouwelijk empowerment - zeker als je mama bent. Haar volledig profiel vind je via het menu Experts - Ondernemerschap.

Plaats een reactie