In deze column vertelt Dewi dat selfcare als werkende moeder essentieel is tijdens drukke (werk)dagen.

In het weekend van 17 januari schrijf ik dit. Het weekend voordat de lockdown eigenlijk zou eindigen. In plaats daarvan kregen we een paar dagen geleden te horen dat de lockdown 3 weken verlengd wordt. Shit…hoe gaan we hiermee om? En wat betekent dit voor ons?

Ik denk direct aan mijn gezin. Mijn dochter van 5 kan helaas nog steeds niet naar school. ‘Waarom is er corona?’ of ‘Is corona voorbij?’ zijn vragen die ik regelmatig van haar hoor. Ook mijn tweeling kunnen door de lockdown niet naar de opvang. Twee dagen in de week gingen ze. En met hun leeftijd van pas 3 jaar vinden ze het ontzettend leuk met andere kindjes in een groep te zitten ter voorbereiding van hun schooltijd. Ook dat moeten ze missen. Voor mij betekent dit dus 3 kindjes in huis, terwijl ik fulltime thuiswerk. Dat thuiswerken, ja…laat me daar eigenlijk niet over beginnen, want wat is dat uitdagend! Dacht ik mijn rust te kunnen pakken op kantoor, ben ik thuis met 3 kindjes en mijn man aan het werk. Grapje natuurlijk. Maar heftig is het wel!

Gelukkig heb ik de afgelopen maanden mogen ervaren, dat wij met het gezin echt een team zijn. Met shifts en veel hulp van onze ouders weten we van de lockdown wat te maken. Wat ons helpt om de dagen goed door te brengen zijn een vast dagritme aanhouden en ook momenten van rust te nemen. Vanaf dat ik moeder ben geworden heb ik ervaren dat selfcare essentieel is om tot mezelf te kunnen komen en de hectische dagen door te kunnen komen. Dit heeft mij ook geïnspireerd om mijn baby spa te openen, die nu 1 jaar (!) bestaat. En na dit jaar brengen we deze naar een volgende stap met de lancering van ons eigen selfcare-platform voor ouders: DearMama.nl.

Deze bijzondere momenten koester ik in deze tijd alleen maar extra. En besef hiermee ook het allerbelangrijkste: mijn gezin. Met deze gedachte knuffel ik mijn kinderen extra stevig en weet ik de komende dagen weer aan te kunnen.

Plaats een reactie