Daar zat ik dan, met al mijn juridische expertise, te kolven in het kopieerhok. Als ik terugdenk aan mijn tijd als jonge moeder in loondienst, komt één herinnering altijd bovendrijven: dagelijks gaf ik anderen juridisch advies en vertelde ik moeders dat ze recht hadden op een geschikte kolfruimte. Totdat ik zelf moeder werd. Daar zat ik dan, in het kopieerhok te kolven.

De ironie ontging me niet: ik wist precies wat ik mocht ‘eisen’, maar toch vond ik het moeilijk om dat te doen. Ik was moe, kwetsbaar en kon amper het hoofd boven water houden door de gebroken nachten. Ik voelde me schuldig omdat ik ‘zo vaak’ eerder weg moest om mijn zieke zoon op te halen van de crèche, of omdat ik niet functioneerde zoals ‘normaal’. Als ik nu hieraan terugdenk, kan ik alleen maar denken: “Was je maar een beetje liever voor jezelf.”

Terugkijkend was deze ervaring een belangrijk moment van besef voor mij. Het liet me vooral inzien hoe lastig het soms is voor een jonge moeder, in die prille fase, voor zichzelf op te komen. Je komt terug van verlof en de wereld denkt dat je weer even je oude leven oppakt, terwijl alles anders is. En helaas hoor en lees ik nog al te vaak dat moeders op de gekste plekken kolven. Ze voelen zich bezwaard.

De noodzaak van gezinsvriendelijke werkplekken

Allereerst benadrukt dit voor mij dat er nog veel ruimte is voor verbetering in het gezinsvriendelijk maken van werkplekken. Werkgevers en opdrachtgevers moeten zich meer bewust worden van de impact van het krijgen van een kind. Voor alle werkgevers en opdrachtgevers die dit lezen: regel alsjeblieft een fatsoenlijke kolfruimte. Laat een zwangere vrouw of een nieuwe moeder er niet om vragen. Het is jouw plicht én een basisbehoefte voor een borstvoedende moeder.

3 tips voor alle borstvoedende moeders

Aan werkende jonge moeders die borstvoeding geven en elke dag in het kopieerhok, de wc of erger zitten: je hebt recht op een fatsoenlijke kolfruimte, met voldoende zuurstof! Vind je het lastig om dit aan je werkgever of opdrachtgever kenbaar te maken? Dat is heel begrijpelijk. Je bent niet de enige. En hoewel je er eigenlijk niet om zou moeten vragen, heb ik een paar tips voor je:

  1. Accepteer de fase waar je in zit. Het is pittig, er wordt veel van je gevraagd, maar je hoeft niet iedereen tevreden te stellen. Jij en je gezin zijn de hoofdprioriteit.
  2. Ken je rechten: je hebt recht op een veilige, hygiënische en comfortabele kolfruimte.
  3. Zoek steun: win neutraal advies in, of praat met je partner, een collega of iemand anders die je vertrouwt. Je hoeft het niet alleen te doen.

Wil je meer weten? Voel je welkom om een gratis consult in te plannen.

Liefs,
Sasja
Mama Senang

Sasja is nobco coach voor werkende moeders, geeft juridische ondersteuning en organiseert retreats
EXPERT | Juridisch Expert & NOBCO coach

Sasja is founder van Mama Senang, juridisch expert en NOBCO coach voor werkende moeders. Sasja organiseert daarnaast met The Mom Getaway, retreats voor moeders en is bovenal mama van Mason. Met ruim 10 jaar aan ervaring in het geven van rechtshulp en coaching aan werkende moeders (to be) én haar eigen ervaring als moeder, begrijpt Sasja jouw unieke uitdagingen als geen ander.

Reacties gesloten.